Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Archibald Van Wieringen, Bart Koet,Vragen staat vrij
  Vragen staat vrij
  Over vragen stellen als methode in oude en nieuwe wijsheidstradities
  € 24.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Het stellen van vragen is een van de belangrijkste vormen in de menselijke communicatie. Het gemeenschappelijke aan alle vragen is dat zij bedoeld zijn om iets in beweging te brengen. In situaties van onderwijs en onderricht zetten vragen van oudsher zowel leerlingen als docenten aan tot denken.

  In deze bundel zijn artikelen samengebracht die het thema, benaderen vanuit een veelheid aan religieuze en filosofische tradities. Zo wordt stilgestaan bij leraren als Socrates, Jezus van Nazaret, Thomas van Aquino, Martin Heidegger en Charles Taylor en hun gebruik van vragen stellen. Naast het christendom krijgen ook jodendom en islam aandacht, naast de klassieke Griekse filosofie ook de moderne filosofische stromingen.

  De meewerkende auteurs zijn allen specialisten op hun vakgebied. De meesten van hen zijn verbonden aan de Tilburg School of Catholic Theology.

  Prof. dr. Archibald L.H.M. van Wieringen (1963) is priester van het bisdom Haarlem-Amsterdam en hoogleraar Oude Testament aan de Tilburg School of Catholic Theology. Van hem en andere auteurs, onder wie Bart Koet, verscheen eerder bij Berne Media Psalmen interpreteren en vertalen (maart 2020).

  Prof. dr. Bart J. Koet (1955) is diaken van het bisdom Haarlem-Amsterdam en hoogleraar Nieuwe Testament en bij- zonder hoogleraar Vroegchristelijke Letterkunde aan de Tilburg School of Catholic Theology.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  320 pagina's
  Oktober 2020
  545 gram
  232 x 152 x 23 mm
  EAN: 9789089724007
  Uitgeverij Abdij Van Berne

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen