Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Sanne Cobussen, Erik Puyt, Arnoud van de Ven,Sportbeleid in Nederland
  Sportbeleid in Nederland
  Van vereniging tot rijksoverheid
  € 32.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  De wereld van de sport lijkt eenvoudig, maar bij `gewoon` kunnen sporten komt nogal wat kijken. Hoe ziet het beleid in verschillende organisaties eruit? En welke ontwikkelingen zijn er voor de toekomst te verwachten?

  Sportbeleid in Nederland behandelt het Nederlandse sportbeleid in drie delen. Deel 1 is inleidend van aard met een definiëring van sport en uitleg over beleid. In deel 2 wordt de beleidscyclus besproken, waarbij de sportvereniging, ter herkenbaarheid van de student, het uitgangspunt is. In deel 3 wordt de beleidscyclus toegepast op de praktijk van alledag in vrijwel alle Nederlandse sportgerelateerde organisaties; verenigingen, gemeenten (incl. buurtsportcoaches), het rijk, sportbonden, NOC*NSF en de commerciële sector met de fitnessbranche. Zo worden beleidstheorieën praktisch en concreet toegepast op de sportwereld. Ook wordt gekeken naar de toekomst en is het sportakkoord 2018-2022 verwerkt in het boek.

  Het sportbeleid is volop in beweging. Het boek is daarom grondig herzien om zo actueel mogelijk te zijn. Ten opzichte van de 1e editie is het volgende veranderd:

  *Alle casussen zijn beoordeeld op relevantie en waar mogelijk vervangen door een actueel voorbeeld;
  *Alle hoofdstukken zijn herzien, waarbij hoofdstuk 1,2,3 en 10 grondig zijn herschreven;
  *Er is een verdiepend hoofdstuk toegevoegd, hoofdstuk 14, over de veranderingen in het sportbeleid, de visie van de overheid en de actuele stand van zaken wat betreft het sportbeleid op rijksniveau. Zo is het sportakkoord 2018-2022 verwerkt in het boek.

  Sportbeleid in Nederland is geschreven voor studenten van hbo-sportopleidingen en sluit aan bij praktijkonderzoek in de sport. Daarnaast kunnen ambtenaren, bestuurders, vrijwilligers en professionals in de sport dit boek voor zelfstudie gebruiken. Voor docenten zijn op aanvraag PowerPoints, antwoorden op de vragen uit het boek en toetsvragen beschikbaar.

  Sanne Cobussen, Erik Puyt en Arnoud van de Ven zijn ieder docent/onderzoeker bij de opleiding Sport en Bewegen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Erik Puyt is daarnaast beleidsadviseur bij Team Sportservice.

  Extra informatie:

  Paperback / softback
  296 pagina's
  April 2019
  517 gram
  240 x 170 x 19 mm
  EAN: 9789046906644
  Coutinho

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen