Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Edwin Hoffman, Arjan Verdooren,Diversity competence
  Diversity competence
  cultures don`t meet, people do
  € 34.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  In de wereld van vandaag werken, studeren en leven veel mensen in internationale en multiculturele omgevingen. Om die reden is interculturele communicatie in veel studiegebieden en beroepsvelden een belangrijk thema geworden. Kennis over cultuur en cultuurverschillen is in de complexe, globaliserende wereld van vandaag echter lang niet altijd genoeg.

  In dit volledig Engelstalige boek is het uitgangspunt dan ook interpersoonlijke communicatie in plaats van interculturele communicatie: de ontmoeting tussen mensen en niet die tussen culturen. Van daaruit brengen de auteurs in kaart wat diversiteitscompetentie inhoudt: welke processen, uitdagingen en vaardigheden van belang zijn in een `superdiverse` wereld. Het TOPOI-model biedt vervolgens een inclusieve, communicatieve benadering om eventuele misverstanden op te sporen en te verhelpen. Het boek bespreekt veel relevante theorie uit verschillende vakgebieden als HRM, media en business, en biedt talloze praktijkvoorbeelden en praktische handvatten.

  De Nederlandse vertaling van dit boek verschijnt in het najaar van 2018.

  Dit boek richt zich op studenten Communicatie, International Business and Management Studies, Bedrijfskunde MER, HRM, Small Business en Retail Management , Media en Entertainment Management, International Business and Languages en vele andere studies waar management centraal staat. Daarnaast richt het boek zich ook op professionals, docenten, consultants en trainers die werkzaam zijn in deze vakgebieden.

  Dr. Edwin Hoffman en Arjan Verdooren Msc. zijn beiden zelfstandig trainer, adviseur en onderzoeker interculturele communicatie en diversiteitscompetentie. Edwin geeft o.a. les aan de Alpen Adria Universiteit in Klagenfurt, Oostenrijk. Zijn eerdere worden veel gebruikt in het hoger onderwijs.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  Met illustraties
  Maart 2018
  593 gram
  241 x 171 x 21 mm
  EAN: 9789046905982
  Coutinho

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen