Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Felix Timmermans, Antoon Thiry,Begijnhof Sproken
Begijnhof Sproken
verhalen over de Begijntjes in het Vlaamse land, aan het begin van de vorige eeuw In het klooster langs de rivier de Nethe. Het geheel is weergegeven in de Vlaams-Brabantse taal.
€ 16.50
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Bestel vandaag
  • Bij u in huis op dinsdag
  • Vanaf € 20 gratis verzenden


Ruim honderd jaar geleden, als deze verhalen opgetekend worden door de heren Timmermans en Thiry, is het geloof in een hogere macht nog sterk en wijdverspreid aanwezig. Zo sterk dat de streng gelovigen nog steeds veronderstellen hun God en zijn engelen te zien verschijnen. Ze buigen nog steeds onder de angst die hen wordt aangepraat en in plaats van het goede van een geloof in te zien, gaan ze gebukt onder voortdurende angsten voor duivels en ander onheil.
De uiteindelijke vrede wordt toegedacht aan de dood, waarin men nog steeds gelooft dat de hemel de volgende stap is.Ondanks dat ik niet geloof in al die onzin, vind ik wel dat deze verhalen moeten blijven leven. Daarom geef ik ze opnieuw uit. De oorspronkelijke tekst staat op www.Gutenberg.org, en is door mij alleen gekuist op heel ouderwets taalgebruik, waar dat gepast was. Verder is het geheel in de Vlaams-Brabantse taal.

Wijnand Cornelis van de MeebergExtra informatie:

Paperback / softback
164 pagina's
Met illustraties
Februari 2018
250 gram
210 x 148 x 15 mm
EAN: 9789492575968
Calbona