Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Aftershocks
  • ,Aftershocks
,Aftershocks
A. Hemerijck, B. Knapen, E. van Doorne
Aftershocks
economic Crisis and Institutional Choice
€ 51.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Deze publicatie van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid is een must-read voor iedereen die de economische crisis en de nasleep ervan wil begrijpen.

Aftershocks werd geschreven op het hoogtepunt van de grootste economische crisis sinds de grote depressie. Hoewel het voorbarig zou zijn om aan te nemen dat de gevolgen van de crisis al in volle omvang duidelijk zijn, is het overduidelijk dat zij ingrijpende effecten zal hebben op politiek, economisch en sociaal gebied.
Het boek bevat essays gebaseerd op interviews met vooraanstaande geleerden, Europese politici en vertegenwoordigers uit de wereld van het bedrijfsleven. Zij vertellen over de oorsprong van de crisis, maar ook over de mogelijke sociale, economische en politieke veranderingen die zij zal voortbrengen.
Deze reflecties laten zien dat terugkeer naar de oplossingen voor de crisis van de jaren 1980 en 90, noch de herinrichting naar voorbeeld van de jaren 1950 en 60 de oplossingen bieden die wij nodig hebben om op binnenlandse of mondiaal niveau deze crisis aan te pakken. Nodig blijkt namelijk dat de rol van de overheid en politieke soevereiniteit opnieuw uitgevonden moet worden om zo de crisis het hoofd te kunnen bieden.


Taal / Language : English

Extra informatie:

Paperback / softback
283 pagina's
Juli 2009
485 gram
234 x 156 x 17 mm
EAN: 9789089641922
AUP Wetenschappelijk

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen